Välkommen 2019

2019 är här och jag ser fram emot det nya året mer än någonsin. Det blir lite av nystart för Lusth ID med nytt kontor och en hel del nya spännande uppdragsgivare. Jag kommer också att vidga min kontaktyta under året och införliva nya samarbetspartners till min verksamhet. Jag har alltid verkat i nätverk men planen är att konkretisera detta under 2019. Jag lär få anledning att återkomma om detta senare under våren. Hoppas också kunna lägga upp några saker till i portfolion bara tillfället blir det rätta. Ni som behöver en design- och reklambyrå som kan växa eller krympa efter uppgiften ska passa på och höra av er nu.

Härliga höst

Jag älskar hösten med allt den för med sig. Härlig frisk luft med vackra färger men framförallt känslan av nystart som väl hänger ihop med skolstart och allt det där från när man var liten och gick i skolan. Många av mina längre projekt är nu avslutade och det känns som om det är lite nystart även vad det gäller uppdrag nu inför hösten. Jag känner mig otroligt laddad för att ta tag i några nya utmaningar. Så hör av er kära uppdragsgivare med nya spännande projekt.

Nytt år, nya möjligheter

Så var vi redan en bra bit in i 2018. 2017 var ett hektiskt år med många roliga uppdrag och många av dem har fortsatt ända in på detta år och förhoppningsvis blir det ringar på vattnet som leder till nya liknande uppdrag. Logotyper, ikoner, grafiska program är ju sådant jag brinner för. Tyvärr hinner jag inte fylla på i portfolion på det sätt jag skulle vilja men det ligger på attgöra-listan så endera dagen blir det väl gjort. Håll utkik på sidan. Figuren på ikonen här intill animerades för Västerås Stads räkning. Jag ska försöka lägga upp en redovisning av den snarast.

Nu har jag flutit upp till ytan igen

Det var väldigt vad vad jag drunknade i arbete strax innan sommaren. Och sen blev det höst bara sådär. Förmodligen tog jag mig lite vatten över huvudet även under sommaren, på alla sätt och vis. Men nu känns det som om jag har fått ytkänning igen. Mycket att göra precis som vanligt men det känns åtminstone som om rutinerna börjar sätta sig igen och jobben börjar rinna igenom studion som vanligt. Jag ska försöka ägna mig åt lite backpaddling och fylla på i portfolion med resultatet av vårens djupdykningar. Simma lugnt! Det kommer nyare saker senare under hösten.

Nu går pennan varm

Mycket illustration av olika slag har det blivit. Mycket infografik, ett par logotyper och ett regelrätt illustrationsuppdrag har runnit igenom verksamheten. Och mer står på tur plus några rena formgivningsjobb också. Mars kommer att bli en hektisk månad, men rolig. Två nya alster i portfolion som resultat av februaris månads jobb kommer jag att lägga upp snarast. Vi hörs med mer framöver.

Sportlov – knappast

Årets kallaste månad ska det vara – februari. Då ska man vara ute och åka skidor och göra snögubbar. Det blir inte så mycket med det, dels är det lite för lite snö men det kan ju råda bot på genom att åka någonstans. Tyvärr hinns det nog inte med i år. Det är fullt med jobb i designstugan så det blir nog att bita ihop och köra stenhårt tills framemot mars. Men håll inte igen för det. Det finns alltid plats för mer jobb nu när farten väl är uppe. Och det mesta är roliga uppdrag med illustrationsinslag. Mycket infographics nu.  Det är skojigt och utmanande. Vi hörs.

Gott nytt 2017

Alltid lika härligt med ett nytt år. “Ett nytt rent papper med nya farvekritor til” som Alf Prøysen säger. Det är mycket på gång i år. Ett antal infographics-uppdrag, några loggor med tillhörande designprogram samt ett antal “vanliga” reklamkoncept. Dessutom har jag lovat mig själv att nätverka lite bättre än jag gjorde under 2016. 2016 är visserligen inte särskilt svårt att överträffa men ambitionen finns att vara lite mer social mellan uppdragen. Så gott nytt till alla mina vänner.

Nu stänger designverkstan för året

Tack alla vänner, uppdragsgivare  och kollegor för 2016. Nu ser jag fram emot ett strålande 2017 och passar på att förhandsinformera om att nyårslöftet för min  del handlar om bättre nätverkande. Det kan i alla fall inte bli sämre än 2016, som jag ser det. Många spännande uppdrag står för dörren inför 2017. Så det blir nog lite jobba hemifrån mellan julaktiviteterna ändå. Men 9e januari är jag tillbaka fysiskt i verkstan igen.

Slutspurt på 2016

Nu är det bara att köra ända in i kaklet. Loggor, infographics, hemsidor, powerpoints och en och annan hederlig trycksak, allt i en enda röra. Bara att bita ihop och försöka hinna med mellan julklapparna och pepparkaksbaken. Jag försöker uppdatera min portfolio också på de få lediga stunderna. En del alster är så gamla som från september men så blir det när man inte hunnit med och portfolioposterna har samlats på hög. God Jul i förväg, hälsar jag redan nu alla mina uppdragsgivare, så är det gjort.

Hemsidor Grafiska Program Illustrationer Foto Logotyper Infografik Infographics

Fullt fart hela hösten

November 2016, året är snart slut, snön har kommit tidigt i år och det var flera månader sedan jag uppdaterade portfolion och sidan för övrigt. Först var det en lång, avslappnade och skön sommar och sedan rivstartade verksamheten så ordentligt att jag inte riktigt hann med min egen hemsida. För det är ju alltid mina uppdragsgivare som kommer i första rummet. Det har varit en aning stressigt med nya uppdrag och fortsättning på gamla. Jag kan inte visa alla men en del nytt har ramlat in i portfolion. Några är fortfarande under produktionsplanering även om själva formgivningsjobbet till största delen är klart. Men vi får väl hoppas att det inte dröjer lika länge innan nästa uppdatering blir av.