Skip to content

LENNART LUSTH WIJKANDER

Efter ett helt liv med idéer och formgivning har det blivit rätt många strängar på min lyra. Jag började på 70-talet som lärlingsutbildad gravör vilket lever kvar i mig som en noggrannhets- och detaljkänsla i allt jag gör.

Jag utbildade mig till art director på RMI Berghs under 80-talet vilket ledde till anställningar på allt från små till riktigt stora reklambyråer under en period av tjugofem år. Det var turbulenta år i Stockholms heta reklamvärld som avslutades med ett antal roliga år som kreativt ansvarig på en av de största byråerna.

2004 startade jag mitt soloprojekt Lusth ID som fungerar som vilken design- och varumärkesbyrå som helst, men med en viktig skillnad. Jag släpar inte på de större byråernas fasta kostnader vilket inte bara gör att mina priser blir lägre, jag kan också välja de som passar allra bäst för jobbet och jag behöver inte heller oroa mig för om lösningen är rätt för byrån. Den ska vara rätt för dig som uppdragsgivare, ingen annan.

Att jag sedan omger mig med varumärkesexperter, copywriters, projektledare, internetstrateger, programmerare, eventmakare och annat löst folk, som jag sätter fart på, vid behov, gör att du endast betalar för det du behöver.

Jag har alltid tecknat eller skapat bilder i en eller annan form. Man skulle kunna kalla det en grund som allt annat bygger på. Det är därför inte så konstigt att det blivit mer och mer rena illustrationer genom åren. Det är avslappnande och skönt att bara skapa vackra bilder i något av alla de programvaror jag jobbat i genom åren.

På senare tid har behovet av infografik ökat i det alltmer komplexa informationslandskap som utvecklats i vårt samhälle och här har jag kunnat kombinera min kommunikationsförmåga med skapandet i färg och form vilket varit en rolig utveckling av min kreativa palett.

Det som började som en hobby utan några större ambitioner har på senare tid utvecklat sig till en viktig del av mitt skapande. Jag tror innerligt att det berikat mina varumärkes- och designjobb på samma sätt som jag märker att just den bakgrunden gör att jag fått ett unikt uttryck i min konst. Från att medvetet hållit de två tydligt isär har jag nu valt att låta all typ av kreation fungera tillsammans. Något den här hemsidan är beviset på.

KONTAKTA MIG!

Skicka gärna ett mail eller ring 070-327 64 08 för mer information.

Back To Top