Skip to content

Grafisk design

Företagets grafiska design är dess formmässiga algoritm. Det omfattar inte bara din hemsida utan alla viktiga kommunikationskanaler. Här finns regler för vilka färger som ska användas och när de bör användas. Vilken typ av bilder- och illustrationsmanér som är företagets eget, vilka typsnitt och hur logotypen ska användas.

Hur ser det ut i din garderob?

Jag brukar likna ett grafisk design vid en garderob. Här hänger de vanliga plaggen långt fram och de mer ovanliga får ligga i högen längst ner. Men om alla kläder håller en färgskala och snitt som passar dig, framhäver det dig på rätt sätt och får dig att passa in och fungera i de miljöer du vanligtvis rör dig i.

Shirts Hanging on Clothes Rack

Allt blir enklare med ett designprogram

Ett genomtänkt och utarbetat grafiskt designprogram gör inte bara att företaget känns professionellt, seriöst och känns igen, utan också att kommunikationsinsatserna blir enklare att genomföra. Ramverket är liksom redan klart att fyllas med innehåll.

Mallar

Mallar behövs i alla program som företaget jobbar i. Indesignmallar är en självklarhet inom grafisk design men även Word- Excel- och Powerpointmallar är en viktig del av ett företags interna och externa identitet. Jag har jobbat länge med den typen av mallar och har, för att vara formgivare, en unik och ovanlig erfarenhet av den typen av svårjobbade mallar.

Vilka är dina behov?

Jag har gjort grafisk design för stora svenska koncerner och för små ensamföretag men i alla fall är behovet likartat. Hur ska vi få ut det mesta av vår kommunikation? Ibland börjar vi från grunden med allt från logotyp till kontorsinredning och ibland behövs det bara sorteras och kompletteras bland det som redan finns. Behoven styr lösningarna och allt är ett tätt samarbete mellan mig och dig.

Helt enkelt för att det blir bäst så.

Relaterade projekt

Back To Top