Skip to content

IKEM

En tidigare uppdragsgivare – Arbetsgivarorganisationen Industri- och Kemigruppen, bestämde under 2012 att gå ihop med Plast & Kemiföretagen. Den nya organisationen skulle, i och med sammaslagningen, bli en kombination av arbetsgivar- och branschfrågor. Vi anlitades för att lösa namnfrågan, den grafiska profilen och sjösättningen av den nya organisationen. Arbetet började i september 2012 och efter ett antal workshops och namnprocesser fanns det nya namnet. IKEM –Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige. Arbetet med den nya loggan och grafiska profilen var klart i januari och blev så här.

Logotypen

ikem_logo_a_sw

 

Logotypen är tämligen enkel och straight forward men färgpaletten och illustrationsmanéret tar ut svängarna ordentligt.

Färgerna och designprogrammet

Illustrationerna är och kommer att vara, en vital del av varumärket och finns därför på interna trycksaker som visitkort, korrespondenskort, konferensmappar och andra saker.

manual_ikem1

infoblad3

c5_fonster

visitkort1-1

Tätt kopplat till varumärket finns också ett antal fotografier med mänskliga, hudnära inslag. De är framtagna för att illustrera några viktiga områden som den nya organisationen verkar inom men  är samtidigt fotograferade på ett sätt som gör att de ska kunna fungera symboliskt även i en bredare användning. Kombinationen av allt ger IKEMs profil.

mapp

korrkort_lösa_orig-1

 

Relaterade projekt

IKEM Plastmässan
IKEM Plastmässan
IKEM kasse
IKEM kasse
IKEM Avtalsomslag
IKEM Avtalsomslag
Illustrationer IKEM
Illustrationer IKEM
IKEM Värvningskampanj
IKEM Värvningskampanj
PVC forum
PVC forum
Memorandum IKEM
Memorandum IKEM
Designprogram
IKEM Avtalsframsidor
IKEM Kurskatalog 2015
IKEM Kurskatalog 2015
IKEM bildspel
IKEM bildspel
Back To Top