Skip to content

Oxelösunds kommun

Ett jobb som vi gjorde under 2018 som av någon anledning inte blivit upplagt i portfolion. Ändring på det nu. Oxelösundskommun ville bygga stolthet bland innevånarna. Vi spenderade ett antal dagar i Oxelösund, pratade med folk, besökte sevärdheter och kände in stämningarna i samhället. Vi fann att det fanns en stor kärlek till staden bland dess innevånare och valde därför att samla alla dessa goda tankar under hashtagen #oxls. Ett märke och en tillhörighet för bara oxelösundare. Vi lyfte sedan fram invånare som fick berätta sin historia och sin syn kring att bo i denna stad med sin stora hamn, sitt stålverk och med Östersjön rakt utanför.

Oxelösundsprofilerna presenteras sedan löpande på en hemsida, i Instagramflöden tillsammans med andra spontantyckare under hashtagen oxls. Det finns många stolta Oxelösundsbor.

Märket

Färgerna

Vi skapade en färgskala som innefattade de färger som förekom i kommunens grafiska profil och den grafiska profilen för Nyköpings/Oxelösunds företagssatsning. Det gjorde att vi fick en färgskala som passade och som ändå blev unik eftersom den länkade ihop dessa två profiler.

Vepan på stora torget

Märket i användning

Några Oxelösundsprofiler på rollup

Relaterade projekt

Back To Top