Skip to content

April

Hemsidan har länge varit det nav kring vilket ett varumärke snurrat. Men på senare tid har det kommit att konkret förändra arbetet som varumärkesdesigner. Det här avspeglar sig i två av mina nuvarande uppdrag. Man frågar inte som tidigare efter en ny logga med tillhörande grafisk profil, istället vill man ha en ny hemsida med tillhörande logga. Det här är en välkommen förändring, bland annat med tanke på min inledande kommentar men också för att det gör varumärkesarbetet mer handfast och lättbegripligt. Turligt nog har jag ju både designat och tillverkat hemsidor länge nu vilket gör att arbetssättet känns helt normalt. Åtminstone ett av de här två uppdragen lär dyka upp i portfolion under april. Det andra framåt Juni.

Maj

Goda utsikter inför Maj och sommaren. Så här ser det ut när jag tittar ut genom mitt fönster på Humlegårdsgatan 20. Jag trivs jättebra i de nya lokalerna. På något konstigt sätt har jag liksom inte hunnit njuta än av det fina läget på grund av hysteriskt mycket jobb. Och som det ser ut så kommer maj månad att fortsätta i samma höga tempo. Håller på och avslutar en nydesignad sajt- och företagsprofilering och kommer innan den är klar att gå på nästa projekt. Mycket händer också hos andra uppdragsgivare så i takt med att lite nybakade trycksaker blir klara så kommer jag att lägga upp dem i portfolion. Det känns som om flytten gav en massa energi och det gör att jag ser fram emot sommaren och hösten med nyvunnen entusiam.

maj3_2015

Juli

Nu spelar det på sista versen för terminen. Blues i hörlurarna och öppet fönster mot innergården på Humlegårdsgatan. Nu flyttar jag verksamheten ut till Yxlan , inga fler turer in till Stockholm förrän någon gång i september kanske. De flesta vårprojekten är avslutade och de som inte är det går i sommarvila. Jag har en del sommarprojekt som inte lyder under tidspress utan ska vara klara senare i höst så att man har något att göra när det regnar i sommar. I augusti börjar höstsäsongen men nya tag. Vi hörs då om inte tidigare.

Augusti

Efter en lång skön sommar är jag igång igen. Kanske inte för full fart men ändå igång. Jag ser fram emot en givande och utvecklande höst med många uppdrag. Ett par hemsidesuppdrag ska slutföras och en mässmonter ska formges men utöver det finns plats för mycket annat än så länge. I skrivande stund sitter jag fortfarande i skärgården men tids nog poppar jag väl in till stockholmskontoret.Vi hörs.

September

En härlig månad. Början på höstterminen och ett nytt “läsår”. På något konstigt vis är det som om tideräkning från skolåldern liksom fastnat för evigt., I vilket fall som helst är det nu allting startar igen. Nu alla uppdrag i uppstartsfas, några hemsidor som ska designas med tillhörande designprogram och logotyp. Precis som det har varit den senaste tiden. Full fart alltså.

Oktober

Så var det oktober igen. En fantastisk, härlig månad. En av mina favoritmånader, allt börjar sätta sig och arbetet börjar flyta på ordentligt. Den här månaden är det full fokus på ett hemsidesjobb som dök upp i slutet på förra månaden. Naturligtvis kommer det med tillhörande designprogram och logotyp-utveckling, precis som jag vill ha det. Det blir sena kvällar och tidiga morgonar men det är helt ok. Sedan blir det naturligtvis fullt med småjobb som alltid.

Nu är lusth.com mobilanpassad

Välkommen till min nya hemsida! Det mesta är sig likt, det är fortfarande jobben som talar högst. Det nya är framförallt att sidan nu är mobilanpassad vilket är ett måste för att sökbarheten på Gooogle ska fungera optimalt. Denna förändring inträdde redan tidigt i våras men när man jobbar som jag gör – mycket – är det naturligtvis den egna kommunikationen som blir lidande. Som t ex att underhålla sin egen hemsida. Egentligen ett hälsotecken på sätt och vis. Paradoxalt är det just den här typen av uppdrag jag sysslat mest med för mina uppdragsgivare de senaste månaderna. Hemsidor som behöver göras om samtidigt som loggor och designprogram också revideras. Roliga uppdrag och helt i linje med utvecklingen där hemsidan numer är navet all marknadsföring snurrar runt. Inte någon större skillnad mot vad jag alltid gjort, jag bara börjar i en annan ände än tidigare kan man säga, och det är så klart enklare om man, som jag, behärskar konsten att skruva ihop en sida rent tekniskt. Mycket nöje med den nya sidan, skriv gärna en rad och berätta vad du tycker.

Snart är det jul

Då var det dags för sista racet för året. En massa småuppdrag ligger i pipeline innan man får hämta andan inför nästa år. Men det ska nog gå bra även om det kommer att bli stressigt precis som vanligt. Det är väl lika bra att passa på att hälsa alla mina kära kunder och andra God Jul redan så här innan. Jag har inte riktigt hunnit titta hur det ser ut med arbetsdagarna runt jul och mellandagarna men är det något som absolut måste göras så går väl det också. Så tveka inte att höra av er, jag kan behöva lite paus från julmyset också.

Hoppsan! Februrari redan?

Tiden går fort när man har roligt brukar man säga. Jag måste haft väldigt roligt under januari. Vips så var vi inne i februari. Några snabba jobb under månaden och så sprang den bara iväg. Jag hade några andra spännande uppdrag som jag skull ha dragit igång under januari men då får vi väl göra det under februari istället då. Det är i alla fall skönt med ett nytt år och börja på ny kula igen, jag har stora förhoppningar på 2016 så kom igen med alla möjliga spännande varumärkesutvecklingar. Jag är redo 😉 Och kom ihåg att det är tisdagen den 8 feb man ska äta semla.

Så tinar man upp igen

Efter massvis med småjobb verkar det som om det äntligen kommer lite större uppdrag. Jag har alltid välkomnat alla typer av uppdrag, både små som stora men bär det bara är små blir man lite splittrad och känner att man inte alltid kan engagera sig så mycket i uppdraget som man ändå skulle vilja. Jag har heller inte riktigt hunnit uppdatera portfolion pga av just detta. En del av jobben kanske inte ens kommer in där men somliga i alla fall. Jag får väl försöka jobba ikapp lite även där.

Back To Top